Яку мікрохвильову піч обрати — звичайну чи інверторну

Якість життя за останні десятки років значно виросла. Візьмемо за приклад звичайне підігрівання їжі. Раніше для цього потрібно було витрачати купу часу, стоячи біля плити. Сьогодні ж це можна зробити за лічені хвилини. Достатньо просто скористатися мікрохвильовою піччю. Цей прилад значною мірою підвищив комфорт у таких аспектах, як розігрівання, розморожування та навіть приготування їжі. За принципом роботи існують звичайні (трансформаторні) та інверторні мікрохвильовки. Розглянемо кожну детальніше.

 

Переваги звичайних мікрохвильових печей

На роботу цього типу пристрою значною мірою впливає його різновид. Щоб визначитися, які мікрохвильові печі краще, потрібно розібратися з принципом дії. 

Звичайні, або трансформаторні, печі у своїй роботі використовують високовольтний трансформатор. Випромінювання на їжу подається з деякими перервами у часі, проте з однаковою силою струму. Воно відбувається за рахунок того, що напруга від трансформатору подається на магнетрон. Хвилі від нього розповсюджуються по камері рівномірно та відбиваються від її стінок. Одночасно з цим підставка, на якій стоїть страва, обертається. За рахунок цих двох факторів їжа прогрівається швидко та рівномірно. 

До основних переваг звичайних мікрохвильових печей можна віднести наступне:

  • демократична ціна;
  • можливість вбудувати функції грилю та пароварки;
  • компактні розміри;
  • збереження корисних речовин у страві;
  • швидке розігрівання.

Інверторні мікрохвильові печі та їхні особливості

Відмінність такого пристрою від звичайного можна зрозуміти, прочитавши його назву, — це наявність в конструкції інвертора. Встановлюється він для того, що змінювати силу постійного струму на змінний і безперервно подавати його на магнетрон. Наявність даного приладу, дозволяє починати роботу печі з максимальною потужністю, яка поступово зменшується. В інверторній мікрохвильовій печі крутиться не підставка для їжі, а сам магнетрон, що дозволяє рівномірно нагрівати страву. Основними перевагами цього типу печей є:

  • невелика вага;
  • значний об'єм камери;
  • мінімальне споживання електричної енергії;
  • можливість регулювання потужності;
  • низький рівень шуму при роботі;
  • рівномірне нагрівання їжі;
  • можливість швидкого розморожування.

Незалежно від типу мікрохвильової печі, нагрів їжі відбувається за одним фізичним процесом. Випромінювання з високою частотою впливає на молекули води, які знаходяться в страві. За рахунок збільшення швидкості їхнього руху виникає процес нагріву, який і призводить до кінцевого результату.

Ці пристрої зробили життя людей простішим та комфортнішим. Кожен окремий вид мікрохвильової печі має свої переваги. Яку мікрохвильову обрати, вирішувати тільки майбутньому користувачу. Слід зважати і на ціну — інверторні моделі дещо дорожчі. Головним залишається одне — купувати потрібно товари в надійних та перевірених виробників. Адже якість розігрітої їжі значною мірою залежить від справності роботи обраної мікрохвильової печі.

Останні переглянуті