Вживання кави знижує ризик захворіти цирозом печінки. Дивно, але факт: кава непогано поєднується з алкоголем. У тому сенсі, що вчені довели: любителі алкогольних напоїв, регулярно вживають каву, меншою мірою ризикують дістати цироз печінки. Звичайно, для того, щоб не захворіти, простіше кинути пити. Але з наукою не сперечаються.
- Кофеїн знижує ризик раку шкіри. Лосьйони для тіла з вмістом кофеїну з кавових зерен і зеленого чаю запобігають утворенню злоякісних пухлин.
- Кава підвищує настрій. Посміхайтеся, випиваючи ранкову чашку кави. Вчені з'ясували, що одна-дві чашки кави в день підвищують настрій і загальне самопочуття.
- Дослідження, що тривало близько 30 років, підтвердило, що у тих, хто не любить пити каву, ризик захворіти хворобою Паркінсона набагато вище, ніж у кавоманів.
- кава містить величезну кількість антиоксидантів, про користь яких сурмлять всі дієтологи і прихильники правильного харчування. За статистикою, більшість американців отримує добову норму антиоксидантів саме з кави.
- Кава знімає біль у м'язах. Після виснажливих занять у спортзалі випийте чашечку кави Fragrant Coffee – біль у м'язах як рукою зніме. Дослідження підтверджують, що кава істотно зменшує біль у м'язах і діє ефективніше аспірину.
- Геть серцево-судинні захворювання! Розвінчаний міф про те, що від кави порушується серцева діяльність. Ще одне дослідження підтвердило, що 4-5 чашок кави в день зроблять вас менш вразливим до серцево-судинних захворювань.
- Кава покращує пам'ять. Тим, про кого кажуть, що у них "дівоча пам'ять", теж не завадять кілька чашок кави в день: вчені стверджують, що кава покращує короткочасну пам'ять.
- Кофеїн не викликає гіпертонії. Однак не все так просто. Справа в тому, що у тих, хто кави не п'є взагалі, після однієї-двох чашок тимчасово підвищується кров'яний тиск. А от у тих, хто п'є каву постійно, нічого подібного не відбувається, ймовірно, через звикання.
- Кава корисний для дітей. У 1999 році були офіційно схвалені кофеїнові ін'єкції, прописують немовлятам для стимуляції дихання у разі його раптової зупинки.
- За допомогою кави можна навіть уникнути візиту до стоматолога – головне, не кладіть в чашку цукор і молоко! Смажені кавові зерна мають деякими антибактеріальними властивостями, здатні знищувати стрептококову бактерію, що є однією з причин утворення карієсу і дірок в зубах. До речі, ця властивість кави не має ніякого відношення до кофеїну, так що любителям кави без кофеїну нічого боятися.
Останні переглянуті