
Що полюбляють пити українці
Щоденно українці випивають більше двох чашок кави в день. У середньому це до 15 чашок кави в тиждень. Це офіційні результати досліджень, проведене «Кантар Україна» на замовлення McDonald’s.
Каву в Україні п'ють 77% населення віком від 16 до 55 років. Серед них, 55% полюбляють каву з молоком. Це такі напої як капучино, американо і лате. А чорну каву полюбляють 45% опитаних. Але це не просто кава, в них є чудові смачні додатки, такі як сиропи Брендбар. Український Brandbar це виробник напоїв коктейльного сегмента.
Сиропи. Напій родом із Стародавньої Греції.
Еллада завдяки своїм кліматичним умовам була справжнім раєм землі. Дерева в садах ломилися від фруктів, люди збирали дивовижні врожаї соковитих та смачних плодів. Але те, що стимулювало дозрівання, ніяк не сприяло збереженню. І тоді кмітливі греки вигадали варити фрукти з медом.

У ті часи напій називався зовсім інакше. На жаль, сьогодні вже ніхто не знає, як у часи Стародавньої Греції називалися ці ласощі. Але добре відомо, що жителі Еллади, знамениті своєю любов'ю до бенкетів, подавали сиропи найпочеснішим гостям. Можливо, саме сироп і був тим самим «нектаром», який пили Боги?
Суворе середньовіччя і солодкі сиропи.
Середні Віки – час, сумно відомий своїм аскетизмом та заборонами на будь-яку форму задоволення тіла. Тоді людям багато від чого довелося відмовитися. Але сиропи стали їхньою справжньою віддушиною. Заповзятливі аптекарі перевели напій у розряд ліків і почали продавати поряд із порошками.
Сиропами лікували нудьгу (у сучасному розумінні депресію), призначалися від любовних страждань, безсоння. Сироп прописували від втрати апетиту та непритомності. Можна вважати, що деяка частка істини в такому використанні є, адже на той час сиропи заварювали на квітах і травах. Важливу роль мали вуглеводи, одержані із сиропами. Солодка фруктоза та глюкоза піднімають настрій, дають енергію, покращують роботу мозку.
Для хрестоносців сиропи стали справжнім порятунком. Густі напої, калорійні та солодкі, допомагали підтримувати організм під час переходів, які тривали по кілька місяців, а то й півроку.
«Друге життя» сиропів
XVIII століття вважається відродженням сиропів. Медицина, як і раніше, залишається основним напрямом їх використання. Тому напої готують навесні та влітку, коли є всі необхідні інгредієнти – квіти та трави. Однак господині, а за ними і кондитери, починають використовувати солодку добавку при приготуванні спочатку кремів для тортів і тістечок, потім в кексах і цукерках.
Першу згадку про те, що сироп було додано до напою, можна зустріти у книзі для кондитерів “The Complete Confectioner”. Її в 1709 написав Фрідріх Натт, де описав рецепт приготування пуншу з додаванням цукрового інгредієнта.
Коктейлі з сиропами
Не минуло й п'ятдесяти років із виходу книги Натта, як у Нью-Йорку видається перший «Довідник бармена». У ньому описано рецепти приготування напоїв з додаванням солодкого інгредієнта на основі м'яти, малини, полуниці.
З цього часу кількість уподобань зростала. Використовувалися цікаві поєднання, які давали присмак жувальної гумки чи печива. Така різноманітність дала можливість виявляти фантазію не лише барменам та кондитерам. Баріста також почали використовувати сиропи у своєму мистецтві.
Кава з сиропом.
Отже, як бачимо з історії сиропів це найкращий інгредієнт для додавання в каву після молока. Кава з сиропом додає глюкозно-фруктозний присмак а натуральні аромати додають до кави смак фруктів, алкоголю чи шоколаду. Чудове поєднання яке ми вам рекомендуємо скуштувати.