Всі люблять капучіно, але знають історію його походження і назви?
Широко поширена легенда про те, як було винайдено капучіно. Нібито своєю назвою напій зобов'язаний італійським ченцям - капуцинам, які дуже любили каву. Однак у час кави вважалося напоєм диявола, і церква забороняла його пити своїм служителям. Тому капуцини стали додавати в кава трохи теплого молока, яке вони довго збивали вручну для отримання повітряної молочної пінки. Напій тоді виходив більш світлого кольору, смак мав більш м'який, т. е. ставав з їх точки зору богоугодною.

Однак більш правдивою є інша версія походження напою.
У 1901 році була винайдена перша еспрессо кавова машина Луїджі Беццера, тоді і було винайдено капучіно. Пар, який виробляла кофемашина, був використаний для збивання молока в ніжну, але щільну молочну піну, яка утворювала на поверхні напою повітряну шапку. Зовнішній вид напою, а саме темно-коричневий кави і біла молочна піна, нагадували поєднанню кольорів капюшони капуцинів, звідси і виникла назва напою капучіно. У другій половині 20 століття напій поширився по всьому світу.
Спробуйте для капучино свіжий кави Перу