Кожен день у багатьох починається з свіжозавареного в турці кава. Я віддаю перевагу варити каву в турці – аромат розноситься по всій квартирі.
Процес приготування кави приносить непередаване насолоду. Про те, як варити каву в турці, гурман розповість так, що ви побіжите купувати її навіть в проливний дощ або тріскучий мороз. Жити без кави, приготованого в турці, здасться вам немислимим! Любов до кави з часом мужніє і міцніє, але ніколи не проходить.
Взяти тонкосмолотый кави і фільтровану воду, зняти за секунду до закипання, процідити в чашку. Рецепт варіння кави усім добре знайомий. Але є маленькі хитрощі, з допомогою яких можна домогтися абсолютно нового кавового смаку і зробити напій корисним.
Холодна або гаряча?
Залийте порошок холодною водою і поставте на великий вогонь. Час варіння збільшується, зате смак стає набагато більш насиченим. Можна спробувати інший варіант: мелену каву залити гарячою водою і поставити на повільний вогонь. Плюс в тому, що якщо набридне чекати, можна просто збільшити нагрівання.
Без кофеїну
Для любителів кави без кофеїну: додайте в каву 2-3 зернятка кардамону (на чашку), вони «з'їдять» кофеїн і додадуть пряний аромат.
Смажений акцент
Щоб підкреслити аромат смажених зерен, можна прожарити кави в турці, не доливаючи води. Буквально півхвилини.
Оксамитовий смак
Щоб домогтися м'якого смаку, треба покласти в вариться кава маленький шматочок вершкового масла, на кінчику ножа.
Вибух прянощів
Кави відмінно просочиться запахом прянощів, якщо покласти в турку мелену каву, паличку кориці, шматочок імбиру або трохи мускатного горіха і нагріти на повільному вогні. Вдихайте піднімається аромат, він буде поступово збільшуватися, як тільки відчуєте, що став досить інтенсивним — доливайте воду.
Кави придбає карамельний смак, якщо до додавання води покласти в турку половину чайної ложки тростинного цукру. І трохи підігріти. Цукор карамелізується і надає неповторний аромат напою.
Три рази нагріти
Супернасыщенный кава виходить, якщо при закипанні, коли кава починає підніматися, зняти турку з вогню, викласти піну в чашку, перемішати вміст турки, потім знову поставити на вогонь і почекати поки кава почне закипати. Процедуру краще всього повторити три рази.
Без осаду
Коли наливаєш кави прямо з турки, без фільтра, то спочатку ллється гуща. Щоб вона осіла на дно треба додати в турку чайну ложку холодної води і почекати півхвилини. А потім наливати в чашку.