Тип і якість обжарювання зерен як ключовий фактор, що впливає на смак напою

Смак кави у великій мірі залежить від його сорту. Особливого поширення отримала арабіка і робуста. Перший сорт характеризується м'якістю і шоколадним присмаком. Другий відрізняється високою міцністю і яскраво вираженим кислуватим присмаком. Крім того, на смак напою в деякій мірі впливає якість води, кофемашини, за допомогою якої він готується, та ін Професійне обладнання для ресторанів, кав; ярень, фаст-фудів представлено, наприклад, торговою маркою Orest. Але по-особливому сильно на смак цього напою впливає тип обжарювання зерен. Розглянемо, якою вона буває.

Класифікація типів обжарювання кави

Сьогодні популярністю користуються чотири основних типи обжарювання зерен:

  1. Скандинавська. Кава обсмажується до світло-коричневого кольору, відрізняється кислуватим присмаком, не настільки виразним смаком, тому, як правило, не застосовується для приготування еспрессо.
  2. Віденська. У цьому випадку кава набуває солодкуватий присмак, відрізняється насиченим шоколадно-коричневим кольором.
  3. Французька. Варіант для цінителів насиченого смаку. При цьому в напої відчувається гірчинка. Після обжарювання зерна набувають темно-коричневий колір.
  4. Італійська. Зерна обсмажуються практично до чорного кольору. Така кава відрізняється гіркотою, але при цьому він має максимально насичений смак.

Подрібнювати зерна варто з урахуванням того, яким способом буде готуватися напій. У френч-пресі рекомендується використовувати кави грубого помелу. Практично для будь кавоварки або побутової кавоварки оптимальним варіантом є середній помел. У цьому випадку напій одержує оптимальні смакові якості, аромат і насиченість. Для заварювання в турці найбільш підходящий – дрібний помел.

Останні переглянуті
Топ товари