Рецепт кави Офламерон

Кави "Офламерон (рецепт 1901 року)

oflameron

Що потрібно на 1 порцію кави:

  • 1 чайна ложка кави, бажано гіркий сорт, дрібного помелу. CAMEROON \ COLOMBIA EXELSO \ RUMINA
  • 1 столова ложка напівсухого шампанського (на ваш вибір)
  • маленький шматочок палички справжньої ванілі
  • 100 мл (півсклянки) води
  • Турка мідна карбована 

 

Готуємо каву:

  1. Розвести в невеликій кількості води ваніль
  2. У турку налити води
  3. Чайну ложку занурити в ванільну суміш і відразу ж взяти нею кави
  4. Засипати каву в турку
  5. Варити на помірному вогні
  6. Відразу ж після утворення пінки додати в каву шампанське (1 столову ложку, не більше)
  7. Варити до утворення масивної пінки
  8. Подавати каву в маленькій чашці.

Приємного кавування. Головне пам'ятаєте, як кажуть в народі "Перший млинець грудкою".

Зробіть кілька разів пробний кави, вивчіть його особливий смак і аромат.
А ставши майстром заварювання "Офламерона" - сміливо пригощайте цим чудовим рецептом - коханих, друзів, родичів.