Кави "Офламерон (рецепт 1901 року)

Що потрібно на 1 порцію кави:
- 1 чайна ложка кави, бажано гіркий сорт, дрібного помелу. CAMEROON \ COLOMBIA EXELSO \ RUMINA
- 1 столова ложка напівсухого шампанського (на ваш вибір)
- маленький шматочок палички справжньої ванілі
- 100 мл (півсклянки) води
- Турка мідна карбована
Готуємо каву:
- Розвести в невеликій кількості води ваніль
- У турку налити води
- Чайну ложку занурити в ванільну суміш і відразу ж взяти нею кави
- Засипати каву в турку
- Варити на помірному вогні
- Відразу ж після утворення пінки додати в каву шампанське (1 столову ложку, не більше)
- Варити до утворення масивної пінки
- Подавати каву в маленькій чашці.
Приємного кавування. Головне пам'ятаєте, як кажуть в народі "Перший млинець грудкою".
Зробіть кілька разів пробний кави, вивчіть його особливий смак і аромат.
А ставши майстром заварювання "Офламерона" - сміливо пригощайте цим чудовим рецептом - коханих, друзів, родичів.