Квакери в каву.

 

Світлі кавові зерна – це якісь дефекти кава-бобів.

Зустріти їх можна, на щастя, дуже рідко, але бувають і випадки їх виникнення. Під час сортування кави в зелених зернах деякі дефектні продукти усувають, а іноді цього не можна зробити. Такі дефекти світлого кольору, які можна зустріти в каву після обжарювання називаються квакерами. По своїй суті це незрілі зерна, які проявляються в процесі обсмажування кави. Відрізнити їх можна за кольором. Їх колірна гамма набагато світліше від звичайного зерна. Усунути таку проблему неможливо навіть при дуже високій температурі обжарювання, адже вони все одно залишаються жовтуватими.

Колір квакерів не єдина відмітна риса. Адже якщо зварити кавовий напій з таких зерен, то ви відчуєте смак то арахісового масла, то попкорну з деревно-паперової домішкою. Їх аромат не такий насичений, солодкий, як в якісному кави. І ніхто, напевно, не стане сперечатися, що це дуже гарне поєднання.



Першопричини виникнення дефектних зерен

Причини появи квакерів дуже прості. Сенс першої причини полягає в тому, що ягоди кавового дерева зірвали ще зеленими і незрілими.

А друга, не менш важлива, – збіднена грунт, на якому ростуть кава-боби. Адже якщо не удобрювати зовсім грунт або робити це дуже рідко, то і виникають квакери. Оскільки смак, якість і звичний для нас аромат кавового нектару, формуються саме за допомогою поживних речовин, цукру і крохмалю, які входять до складу добрив. Брак поживних речовин робить свою справу, і в результаті ми можемо відчути невиразний смак і плоский аромат кави-напою.

Оскільки квакери проявляються тільки після обжарювання, то прибрати такі дефектні зерна можна тільки вручну.

У свою чергу, ми лише можемо тільки сподіватися на те, що всі фермери будуть ретельно і відповідально підходити до вирощування кавових дерев, і збору врожаю. І тоді ми всі будемо радіти справжнім смаком і ароматом цього чудесного, підбадьорливого напою.

UPD


Після цієї статті самому стало цікаво пошукати дефекти зерен кави.



П'ю Кави свіжої обжарювання Кенія АА На вигляд прекрасні зерна, чудовий кави, фаворит за смаком і ароматом.

Але почавши колупати зерна я все ж знайшов парочку гидких каченят) Зерна кави були трохи світліше або світлі із зморшками.
Дивіться фото


На жолуді точно не схожі. Але ми не приховуємо, що наш магічних кави найкращий, хоч і не ідеальний.))

Останні переглянуті
Топ товари