Гриль або мангал у приватному будинку дають змогу влаштовувати пікніки, не виходячи з двору. Власникам квартир у багатоповерхівках таке задоволення недоступне. Але є хороша альтернатива. Електрогриль - прилад, що дає змогу готувати барбекю навіть взимку просто у квартирі.
Як готувати на електричному грилі
Перш ніж покласти на пластину або решітку продукти, прилад слід розігріти до потрібної температури. З рекомендаціями виробника можна ознайомитися в інструкції до техніки або рецепті.
М'ясо
Не потрібно мити його безпосередньо перед приготуванням. Краще зробити це заздалегідь, після чого добре просушити, використовуючи паперові серветки.
Поміщати в електрогриль холодне м'ясо також не слід. До процесу готування воно має досягти кімнатної температури.
Перед приготуванням м'ясо бажано нарізати на шматки завтовшки 3–5 см. Якщо вони вийшли товстішими, на кожному слід зробити невеликі надрізи. Так вони краще просмажаться.
На робочій поверхні шматки м'яса треба розкладати на відстані. Сіллю та спеціями вони посипаються перед самим смаженням.
Соль і спеціями вони посипаються перед самим смаженням.
Риба
Готувати її на грилі можна двома способами. Для жарки рыбу достаточно положить непосредственно на рабочую поверхность. Якщо хочеться отримати запечений продукт, її слід попередньо загорнути у фольгу.
Овочі
На їхнє приготування піде всього п'ять хвилин. Прежде чем отправить овощи на решетку, следует нарезать их кусочками толщиной около 1 см. Готуються вони як з олією та спеціями, так і без них.
Особливості безпечного використання приладу
Експлуатація побутової техніки передбачає дотримання певних правил. Тому якщо ви вирішили купити електрогриль, подбайте про такі нюанси, як:
- Можливість встановити прилад на рівну поверхню.
- Наявність на кухні хорошої витяжки. За її відсутності щоразу під час готування доведеться відкривати кватирку або вікно.
- Присутність у приміщенні заземленої розетки, що працює. Багатоконтактні штепсельні моделі використовувати для підключення заборонено.
Електрогриль не можна використовувати поруч із легкозаймистими та горючими речовинами. Перед чищенням його треба вимикати з розетки.
Особливості очищення
Робити це слід після кожного використання приладу. Після відключення від мережі техніки, її поверхні повинні попередньо охолонути.
За наявності в приладі незнімних панелей першим слід очистити жироприймач. За його відсутності видаляються залишки жиру, що знаходиться під решіткою. Далі зчищається нагар і очищенню підлягає робоча поверхня.
Нагар з решітки з нержавійки можна видалити за допомогою м'якої металевої щітки. Антипригарне покриття очищається спеціальною лопаткою. Для піддону і робочих поверхонь застосовуються губка і неабразивна мийна речовина, спеціальний спрей для догляду за електрогрилем.
Мити прилад під проточною водою заборонено. Інакше це може призвести до поломки техніки. Провівши вологе очищення, з гриля слід видалити залишки води, використовуючи рушник.














