1. Чиста вода
Щоб зварити смачну каву, вам знадобиться чиста вода. Одразу забудьте про воду з-під крана, якщо хочете отримати ідеальний ароматний і чарівний напій.
2. Не поспішайте
Якщо ви варите каву в турці, завжди включайте на плиті самий маленький вогонь. Розумію, звичайно, що хочеться як можна швидше зробити перший ковток, але поспіх тут ні до чого. Запам'ятайте — кава вариться довго.
3. Турка з вузьким горлечком
Якщо хочете зварити смачну каву, використовуйте турку з вузьким горлечком. Тоді кави буде більш ароматним.
4. Додайте сіль.
Так-так, саме сіль. Не ложку, зрозуміло, а буквально 2–3 невеликих кришталика. Відчуватися по смаку вона не повинна. Фішка тут в тому, що сіль якимось незрозумілим чином сприяє посиленню аромату кави. Перевірено особисто.5. Імбир
Сипте зовсім небагато, різницю відчуєте, запевняю. І сіль, додайте імбир, коли ще не залили каву в турці водою.6. Цукор
Використовуйте коричневий цукор, додайте трохи за смаком.7. Помел
Поекспериментуйте з помелом. Я особисто люблю дуже малий або навпаки, великий. Різниця в смаку помітно відчувається.8. Не дайте кави закипіти
Це головне правило: як тільки зверху утворилася щільна кірочка почне активно підніматися — зніміть турку з вогню. Зачекайте хвилину, потім повторіть так три рази. Якщо ця корочка зруйнується, то і весь аромат, накопичений під нею, відповідно піде і доведеться починати спочатку.9. Кава в зернах
Вирішили зварити смачну каву? Використовуйте тільки свіжий кави в зернах, одразу забудьте про молотом. Я взагалі скептично ставлюся до людей, які купують подібну нісенітницю.