Ми вже давно звикли кожен наш ранок починається з чашки ароматної кави. Вона допомагає нам прокинутися, вона заряджає нас енергією.
Кави це універсальний будильник 21 століття.
У кав'ярнях, вдома на кухні, на роботі і в машині, по дорозі на роботу. Чашка свіжозавареного або розчинної з молоком або чорної кави.
Вона давно стала атрибутом нашого ранку, така звична й така проста. Чашка кави насправді набагато складніше, ніж ви можете собі уявити.
Шлях ранкової чашки кави до вашого столу - за кілька тисяч кілометрів від вас і за кілька років до того, як ви відкриєте банку з кавою.
На кавових плантаціях Бразилії, В'єтнаму або Колумбії селяни збирають урожай яскраво червоних ягід, з гіркими і твердими кісточками.
до Речі, згідно з легендою тонізуючі властивості кави були відкриті ефіопським пастухом, який помітив, що його кози поївши ягід кавового дерева, потім збуджено вели себе по ночах.
Сталося це ще в 8 столітті н. е. Після того, як два століття потому ефіопи були вигнані з аравійського півострова арабами – кава стала невід'ємним атрибутом східної культури.
Навіть посудину, в якому варитися каву майже на всіх мовах називається приблизно однаково, від нації, яка почала це робити раніше всіх - Турка.
Коли вважалося, що пісок для справжньої кави по східному повинен бути прокален виключно сонцем, ну а в наш час все частіше використовують електричні джезви.
В цьому процесі багато нюансів, наприклад вибір турки.
Ось ця правильна турка ↓
А ця - Ні. ↓
Знаєте в чому різниця?
У першій вузьке горлечко, тому в процесі варіння аромати і всі корисні речовини залишаються. А в широкій турці - все випаровуватися.
Купити каву для правильної турки можна в нашому магазині >>>